Kvalita a automotive
Bezpečnost potravin - změny v požadavcích norem FSSC v 6, IFS v. 8 a BRC v. 9
- ISO 22000:2018
- Přehled aktuální legislativy ČR/EU v oblasti bezpečnosti potravin a obalů pro potraviny
- Představení pojmů ISO 22 000:2018, resp. ČSN EN ISO 22000:2019
- Kontext organizace a požadavky zainteresovaných stran
- Odpovědnost vedení
- Plánování a řízení rizik
- Podpora
- Provoz včetně řízení HACCP
- Hodnocení výkonnosti
- Zlepšování
- Management služeb
- Food defence, tj. obrana potravin
- Food fraud , tj. ochrana před potravinářskými podvody
- Speciální požadavky verze 6
Cílem kurzu je, aby si účastníci doplnili své znalosti v systému zajišťování bezpečnosti potravin, které jim umožní zlepšování stávajícího zavedeného systému bezpečnosti potravin a splnění požadavků zákazníků. Kurz představí účastníkům požadavky normy ISO 22000:2018 a HACCP. Součástí kurzu je rovněž prohloubení znalostí požadovaných standardem FSSC v. 6.
Kurz je určen pro představitele vedení v potravinářských firmách, manažery zajišťování bezpečnosti potravin, vedoucí pracovníky potravinářské výroby, interní auditory kvality a HACCP.